6 hlavních důvodů, proč získat titul MBA

on

|

views

and

comments

Váháte zda si udělat MBA nebo ne? I když jde o velké rozhodnutí, stále více ukazatelů směruje na výhody obchodního titulu. Zde je bližší pohled na šest důvodů, proč udělat první krok a přihlásit se do programu MBA.

  1. Získáte nové dovednosti

Máte skvělé nápady, bystrou mysl a podnikatelský zápal? Všechny tyto atributy jsou úžasné a mohou vám poskytnout skvělý vnitřní náskok v obchodní kariéře.

Samy o sobě však nemusí stačit. Základní obchodní dovednosti jsou také nezbytné a osnovy MBA pokrývají širokou škálu témat, včetně poskytnutí důkladného základu v tradičních manažerských disciplínách, včetně účetnictví, etiky, financí, makroekonomie, marketingu, managementu, mikroekonomie, provozu a statistiky.

Mnoho společností hledá něco jiného: důvěryhodnost. Mít obchodní titul říká zaměstnavatelům, že máte to, co hledají. Jinými slovy, MBA poskytuje okamžitou důvěryhodnost.

  1. Nové kariérní příležitosti

Zatímco všechny společnosti oceňují kandidáty, kteří studium zakončili úspěšným vypracováním MBA práce, některé to vyžadují. Pokud chcete přístup k nejširší škále pracovních míst s největším potenciálem kariérního postupu, MBA může být tou správnou cestou. MBA může často sloužit jako brána k vedoucím pozicím v podnikání. Manažerské role obvykle zahrnují vyšší platy než nemanažerská místa

  1. Absolventi nelitují!

O výhodách MBA můžeme chválit celý den, ale od koho lépe to slyšet než od samotných absolventů MBA? V průzkumech vychází, že 90% firem dá přednost kandidátovi s titulem MBA před tím, který jej nezískal. Absolventi také uvádí, že jim v drtivé většině případů pomohl titul k lepším platovým podmínkám jak ve stávajícím zaměstnání, tak při ucházení se o nové.

  1. Získáte cenné kontakty

Programy MBA jsou bohaté na příležitosti k vytváření a rozvoji spojení se spolužáky a profesory, stejně jako prostřednictvím stáží během studia – to vše může zlepšit vaše profesní vyhlídky.Vy získáte cenný adresář kontaktů, z kterého budete čerpat po celé následující roky.

Tip: Pokud se rozhodnete pro studium souběžné s kariérou, vaším největším nepřítelem bude čas. Tedy jeho nedostatek. Proto pro vás máme alternativu v podobě vypracování podkladů závěrečné MBA práce na zakázku, kterou využívá řada studentů.

  1. MBA vám může změnit život

Programy MBA existují po celém světě. Pokud uvažujete o přestěhování na nové místo, studium tam vám může pomoci seznámit se s novým městem nebo zemí a jejími obyvateli. V průběhu svého MBA programu budete mít příležitost navázat mnoho osobních a profesních kontaktů, které vám všechny mohou pomoci, aby se stěhování stalo trvalým, pokud doufáte, že po ukončení studia zůstanete a budete pracovat ve svém novém domově.

I když uděláte MBA ve své domovské zemi, rostoucí internalizace programů obchodních škol znamená, že budete studovat mezi různorodou kohortou spolužáků. Otevřená perspektiva, kterou při tom získáte, z vás učiní cenný přírůstek do jakékoli společnosti, která je – nebo se jím snaží být – globální.

  1. Můžete se zastavit a zamyslet

V dnešním intenzivním, rychlém a konkurenčním světě je snadné nechat se tak pohltit kariérou, že se nezastavíme a nepřemýšlíme o věcech, které se kolem nás dějí. Studium MBA nabízí příležitost, abyste se znovu zaměřili na obchodní záležitosti, nabízí také možnost přeorientovat se na sebe. Zkrátka se na chvíli zastavit a přemýšlet, co chcete dělat v budoucnu.

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Prodej firmy aneb nevíte, do které společnosti investovat?

Při bližší analýze tuzemského segmentu podnikatelů je jasně vidět, že v České republice působí celá řada firem, kterým se dlouhodobě daří vydělávat nemalé množství finančních...

6 hlavních důvodů, proč získat titul MBA

Váháte zda si udělat MBA nebo ne? I když jde o velké rozhodnutí, stále více ukazatelů směruje na výhody obchodního titulu. Zde je bližší...
události

Recent articles

Další články autora