Prodej firmy aneb nevíte, do které společnosti investovat?

on

|

views

and

comments

Při bližší analýze tuzemského segmentu podnikatelů je jasně vidět, že v České republice působí celá řada firem, kterým se dlouhodobě daří vydělávat nemalé množství finančních prostředků. Management takových společností se logicky snaží tyto peníze investovat a dále zhodnocovat, což je možné například prostřednictvím koupě konkurenčních firem. Potřebujete-li v této oblasti poradit, obraťte se na zkušené specialisty zprostředkovávající prodej firmy.

Kterou firmu koupit?

Prodej firmy prostřednictvím specializované společnosti byste si měli řádně rozmyslet. Daná společnost by totiž měla být atraktivní nejenom z hlediska podílu na trhu nebo objemu ročního obratu, ale určitým způsobem musí zapadat do vaší dlouhodobé vize. Pokud však realizujete prodej ve spolupráci s renomovanou poradenskou firmou, pak si můžete vybrat ze společností různých velikostí a z různých segmentů. Koupě aktivní firmy na prodej nebyla nikdy jednodušší.

Na koho se obrátit?

Koupě firmy na prodej však představuje obrovskou administrativní a časovou zátěž, kterou ne všichni z vás budou ochotni absolvovat. Firma na prodej si totiž pravděpodobně bude klást požadavky na prodejní cenu i další strategické směřování firmy. Z důvodu úspor tak svěřte prodej zkušeným specialistům, kteří povedou všechna jednání k oboustranně přijatelným kompromisům. Díky tomu máte jistotu, že se koupě fungující společnosti uskuteční v relativně krátkém čase.

Pozor na controlling

Prodej firmy do vašeho portfolia však představuje pouze začátek rozšíření podnikatelských aktivit. Jakmile máte nad danou fungující společností plnou majetnickou kontrolu, měli byste se zaměřit na optimalizaci její činnosti. Není totiž nic horšího, než když nová firma začne vysávat zisky generované ostatními firmami z portfolia. K optimalizaci všech činností vám pomůže správné nastavení controllingových aktivit ve spolupráci se zkušenými odborníky.

Chystáte-li se kupovat konkurenční firmu, obraťte se na specializovanou společnosti. Ta vás bez větších problémů a obtíží provede všemi kroky prodeje.

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Prodej firmy aneb nevíte, do které společnosti investovat?

Při bližší analýze tuzemského segmentu podnikatelů je jasně vidět, že v České republice působí celá řada firem, kterým se dlouhodobě daří vydělávat nemalé množství finančních...

6 hlavních důvodů, proč získat titul MBA

Váháte zda si udělat MBA nebo ne? I když jde o velké rozhodnutí, stále více ukazatelů směruje na výhody obchodního titulu. Zde je bližší...
události

Recent articles

Další články autora