Papež František vyzdvihl velkolepou práci zdravotníků

on

|

views

and

comments

Ve vánoční době papež myslí i na nemocné děti, které musí přežít tyto svátky v nemocnici.
Papež František poděkoval ve vánočním rozhovoru pro italské deníky La Stampa a La Repubblica všem zdravotnickým pracovníkům za jejich práci, všimla si v pátek agentura DPA.

„My si často ani neuvědomujeme, jak šlechetná a velkolepá je každodenní práce těchto lékařů, sester a zdravotnických pracovníků, a přitom bychom všichni měli být povděčni každému jednomu z nich,“ uvedl v interview 85letý nejvyšší představitel katolické církve.

Ve vánoční době myslí papež i na nemocné děti, které musí přežít tyto svátky v nemocnici, nechal se dále slyšet nejvyšší pontifex.

Začátkem července strávil František deset dní v Univerzitní nemocnici Agostina Gemelliho v Římě, kde se musel podrobit operaci trávicího traktu. A tehdy mu zachránila život jedna zdravotní sestra, vyznal se papež několik týdnů po operaci na vlnách španělské rozhlasové stanice COPE.

Chirurgický zákrok pro papeže znamenal, že zatím dočasně ještě nemůže opouštět Vatikán, ovšem, jak říká, doufá, že se to brzy změní a v roce 2022 už bude zase moci bezpečně ze Svatého stolce cestovat.

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Prodej firmy aneb nevíte, do které společnosti investovat?

Při bližší analýze tuzemského segmentu podnikatelů je jasně vidět, že v České republice působí celá řada firem, kterým se dlouhodobě daří vydělávat nemalé množství finančních...

6 hlavních důvodů, proč získat titul MBA

Váháte zda si udělat MBA nebo ne? I když jde o velké rozhodnutí, stále více ukazatelů směruje na výhody obchodního titulu. Zde je bližší...
události

Recent articles

Další články autora