V Česku přibylo nejméně nakažených za všední den od konce října

on

|

views

and

comments

Výrazně klesl počet hospitalizovaných.
Ve čtvrtek přibylo v České republice 7353 potvrzených případů nemoci Covid-19, což je nejnižší nárůst za pracovní den od konce října. Oproti minulému čtvrtku klesl nárůst o téměř čtvrtinu.

Sedmidenní incidence představuje 506 případů na 100 000 obyvatel, píše zpravodajský server iDNES.cz.

Značně pokleslo ve čtvrtek také množství hospitalizovaných – oproti předchozímu týdnu o 28 procent na 4064. Z toho 767 lidí bylo ve vážném stavu. Minulý týden ve čtvrtek bylo těžce nemocných přes 900. Vyplývá to z údajů českého ministerstva zdravotnictví.

Koncem listopadu se denní počty nově nakažených dostaly až na téměř 28 000, což byl nejvyšší denní nárůst za celou dobu trvání epidemie covidu v Česku. Od té doby počty případů za den postupně klesají, přibližue iDNES.cz.

Počty lidí, kteří s covidem skončili v nemocnicích, se snižují zhruba za poslední dva týdny. Ještě v prvním prosincovém týdnu bylo hospitalizováno kolem 7000, z toho až 1100 v těžkém stavu.

Také denní počty zemřelých se v posledních dnech výrazně snížily. Zatímco v první polovině prosince umíralo denně až přes 120 lidí s covidem, ve druhé polovině měsíce klesly denní počty zemřelých pod stovku. Tento týden se již řada úmrtí pohybovala v ČR většinou kolem 70 za den, sumarizuje iDNES.cz.

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Prodej firmy aneb nevíte, do které společnosti investovat?

Při bližší analýze tuzemského segmentu podnikatelů je jasně vidět, že v České republice působí celá řada firem, kterým se dlouhodobě daří vydělávat nemalé množství finančních...

6 hlavních důvodů, proč získat titul MBA

Váháte zda si udělat MBA nebo ne? I když jde o velké rozhodnutí, stále více ukazatelů směruje na výhody obchodního titulu. Zde je bližší...
události

Recent articles

Další články autora